Macerati in mazila iz njih so v zadnjih letih ponovno pridobili na popularnosti. O njih vemo toliko, kot še nikoli poprej, saj smo tradicionalno uporabo združili z najnovejšimi fitoterapevtskimi dognanji! Ne zgolj za uporabo v mazilih, macerati so nepogrešljiva sestavina tudi v številnih drugih terapevtskih in kozmetičnih izdelkih. In ker jih lahko izdelamo sami, so še toliko več vredni.

MACERATI

Izdelava in uporaba maceratov je lahko povsem enostavna, vseeno pa je izdelovanje oljnih izvlečkov tudi prava znanost in umetnost. Kakšno naj bo razmerje med rastlinskim materialom in topilom (ključnega pomena!)? Ali macerat izdelujemo na soncu ali v senci? Kdaj uporabimo svež in kdaj posušen rastlinski material? V katerem olju ga izdelamo in zakaj? Kako mu podaljšamo uporabo? Na vsa ta in številna druga vprašanja ti odgovorim v predavanju, hkrati pa te popeljem skozi izdelavo in delovanje kar 15 različnih maceratov, ki jih lahko izdelaš kar sam/a. Pocrkljam te tudi s kar 20 različnimi recepturami za krasne negovalne in terapevtske izdelke, s katerimi boš lahko blažil/a vsakdanje težave in se razvajal/a.

MAZILA

Tudi z mazili se podrobno poigramo. Pogledamo kako se razlikujejo od drugih tipov izdelkov in kaj so njihove prednosti in pomanjkljivosti. Poglobimo se v sestavo mazil in se naučimo njihovega formuliranja. Dotaknemo se tudi najpogostejših težav (npr. zrnatost, mazilo se je "udrlo") in rešitev zanje. Natačno se sprehodimo čez korake različnih načinov izdelav mazil in si ogledamo številne ideje za izdelavo (s poudarkom na aktivnih sestavinah).

Vsebina po modulih:


MACERATI

1. Modul: Uvod

2. Modul: Nabiranje zdravilnih zelišč

3. Modul: Sušenje in shranjevanje

4. Modul: Različni tipi rastlinskih izvlečkov

5. Modul: Macerati

6. Modul: Profili maceratov (skripta)

7. Modul: 20 receptur za ustvarjanje (skripta)


MAZILA

1. Modul: Uvod

2. Modul: Osnove mazil

3. Modul: Sestava mazil

4. Modul: Reševanje težav

5. Modul: Pogosta vprašanja

6. Modul: Izdelava mazil

7. Modul: Grajenje formulacij

8. Modul: Ideje za izdelavo


+ DODATNI POSNETKI

Tečaj je namenjen tistim, ki:

 • vas zanima zeliščarstvo,
 • vas zanima izdelava domačih botaničnih ekstraktov (s poudarkom na maceratih),
 • bi želeli izkoristiti zdravilne učinke zelišč v terapevtskih in kozmetičnih izdelkih,
 • že izdelujete macerate in mazila in bi želeli nadgraditi svoje znanje,
 • uporabljate macerate v svojih izdelkih in bi želeli izvedeti več o njih,
 • bi želeli podrobneje spoznati rastline, iz katerih izdelujemo macerate in njihovo delovanje,
 • vas zanima kako izdelujemo mazila in gradimo formulacije,
 • bi želeli vašim mazilom terapevtsko delovanje še povečati.


Z nakupom spletnega tečaja “Macerati in mazila” prejmeš:

 • posnetke s predavanjem o maceratih (6 modulov – skupno dobri 2 uri predavanj)
 • posnetke s predavanjem o mazilih (8 modulov – skupno dobri 2 uri predavanj)
 • 2x pdf datoteko s PowerPoint predstavitvijo predavanj (macerati in mazila)
 • bogato skripto s poglobljeno vsebino in 20 recepturami (25 strani) - seznam vseh receptur si lahko ogledaš pod zavihkom "Podroben program"
 • praktične video posnetke (5 posnetkov, ki prikazujejo izdelavo macerata, dvojno zaporedno maceracijo, filtriranje, prikaz kozarcev za macerate, prikaz stiskalnice za pomoč pri filtriranju,…)
 • 12 mesečni dostop do vsebin 
 • 20% popusta na nakup v spletni največji slovenski spletni trgovini s sestavinami in embalažo za izdelavo domače kozmetike


Vsebina tečaja

  VPRAŠANJA in ODGOVORI
Na voljo dni
dni po vpisu
  Macerati
Na voljo dni
dni po vpisu
  Dodatni posnetki
Na voljo dni
dni po vpisu
  Mazila
Na voljo dni
dni po vpisu
  BONUS
Na voljo dni
dni po vpisu
  MNENJA
Na voljo dni
dni po vpisu

Želiš še več?

Če se navdušuješ nad naravo, zdravilnimi zelišči in botaničnimi ekstrakti, te lepo vabim tudi v spletni tečaj destilacije in hidrolatov. V njem izveš vse o domači destilaciji v majhnem obsegu ter ugotoviš kateri destilator ti bo najbolje služil.

Iz domačih zeliščnih izvlečkov pa lahko izdelaš tudi kozmetiko. Če si želiš spoznati osnove ustvarjanja naravne domače kozmetike ti toplo priporočam spletni tečaj aromakozmetika za obraz. Napotki s tega tečaja bodo odskočna deska za nadgrajevanje znanja o emulzijah, ki so najbolj zaželeni in praktični izdelki. Njihovo izdelavo se naučiš na delavnici izdelave naravnih krem.

Če se navdušuješ nad uporabo eteričnih olj, pa te vabim na tečaj aromaterapije za vsakodnevne izzive, kjer se s pomočjo eteričnih olj naučiš reševati težave ob stresu, nespečnosti, tesnobi, prehladu, hiperaktivnosti otrok in še marsičem.

 

Spletna izobraževanja so časovno omejena

Dostop do spletnih tečajev 12 mesecev. Znotraj tega časovnega okvira si lahko posnetke pogledaš kadarkoli in kolikor krat želiš. Po preteku tega obdobja imaš možnost zakupa podaljšanja dostopa tečaja za dodatno 1 leto. S podaljšanjem zakupiš tudi vse morebitne nadgradnje in razširitve programa (vsebine, posnetke, gradivo).