V webinarju povem vse o tem kaj so solubilizatorji, zakaj in kdaj jih uporabljamo, ter kako jih uporabljamo. Podam tudi opcije za naravne solubilizatorje.

(Webinar je sicer del spletnega članstva Šepetalke koži, a je zaradi velikega povpraševanja in aktualnosti tematike sedaj na voljo za nakup tudi za vse ne-člane)

Ko se z domačo kozmetiko začnemo malo bolj intenzivno ukvarjati, se hitro zgodi, da si želimo izdelati izdelek na vodni osnovi, ki pa vsebuje eterična olja. Da bo tak izdelek res varen za uporabo, je potrebno eterična olja dispergirati, daj v vodi namreč niso topna. In tukaj se lahko zatakne pri vprašanju - s čim jih dispergirati? Na kakšen način? Uporaba solubilizatorjev je edini način, da preprečimo ločevanje eteričnih olj (ali pa dišavnih olj) iz vode. Vendar je potrebno znati solubilizatorje pravilno uporabiti. Znati moramo poiskati optimalno količino solubilizatorja, in ga hkrati tudi uporabiti na pravilen način v samem postopku izdelave.

Webinar bo nudil nepogrešljivo znanje za izdelavo raznovrstnih izdelkov na vodni osnovi: spreji, toniki, osvežilne vodice, deodoranti ipd.


Vsebina webinarja:

1. MODUL: Površinsko aktivne snovi

2. MODUL: Funkcija in delovanje solubilizatorjev

3. MODUL: Uporaba solubilizatorjev - praktični prikaz

4. MODUL: Pregled 5 naravnih solubilizatorejv

5. MODUL: Popularni nadomestki, ki NE delujejo kot solubilizatorji

V webinarju predstavim:


  • Kaj so solubilizatorji?
  • Kako in zakaj so različni od emulgatorjev?
  • Kako delujejo solubilizatorji?
  • Kakšen je postopek uporabe solubilizatorjev?
  • Kaj niso solubilizatorji?
  • Pregled naravnih solubilizatorjev na našem trgu.


Podrobno povem več o:


V predavanju si najprej podrobno pogledamo kaj so površinsko aktivne snovi in kam natančno spadajo solubilizatorji. Nato pogledamo na kakšen način sploh delujejo, ter kako se razlikujejo od emulgatorjev. 

Spoznamo način za ugotavljanje optimalne količine solubilizatorja za naš izdelek, ter kako točno ga uporabimo (praktični prikaz). Spoznamo 5 naravnih solubilizatorjev, ki so lahko dostopni tudi pri nas (Slovenija ali EU). Pregledamo pa tudi kako se obnesejo popularni nadomeskti solubilizatorejv (namig - ne obnesejo se :D )

Potrebno predznanje


Za ogled webinarja ne potrebuješ posebnega predznanja.

Svojo kožo pa lahko razvajaš z recepturami iz Formulatorskega kotička. Za nekatere potrebuješ predznanje iz izdelovanja emulzij, ki ga pridobiš na tečaju Izdelava naravnih krem.

V kolikor domače kozmetike še ne izdeluješ ti svetujem obisk tečaja Aromakozmetika za obraz. Tukaj je poudarek spoznavanju osnovnih sestavin, ki se jim na delavnici krem zaradi velike količine snovi iz teorije krem, ne bomo mogle posvetiti. Izdelamo tudi vse izdelke, ki sestavljajo osnovno nego obraza po korakih.

Če si želiš poglobljenega znanja iz razumevanja kože in spoznavanja sestavin, te vabim na celoletno šolanje Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike, ki te opremi z znanjem za lastno formuliranje kozmetike in je najbolj poglobljeno izobraževanje s tega področja pri nas.

Vsebina tečaja

  Webinar
Na voljo dni
dni po vpisu