V webinarju predstavim problematiko aknaste kože, s katero se ne soočajo le najstniki, ampak vedno pogosteje tudi odrasle osebe. Ker ne gre zgolj za momentalno »lepotno« problematiko, pač pa kompleksno stanje, ki poleg dolgoročnih poškodb na koži (brazgotine, hiperpigmentacije, vnetni procesi itd), močno vpliva tudi na človekovo psihološko in čustveno stanje, je ključnega pomena, da se pojav aken pravilno in čim hitreje rešuje.

Podrobno si ogledamo številne različne vzroke za nastanek aken ter opazujemo, kaj se v koži dogaja. Problematike aken se lotimo celostno, zato preučimo kaj se dogaja z izločanjem sebuma in zakaj pride do zamašitve pilosebacealne enote. Dotaknemo se povečane keratinizacije, vnetnega in imunskega odgovora kože in kolonizacije anaerobnih bakterij P. acnes.

Proučimo tudi različne vrste aken (ogledamo si jih tudi v sliki), jih razdelimo v vnetne in nevnetne ter povemo razlike med njimi, se dotaknemo delitve aken glede na težavnost problematike, nato pa nadaljujemo s pregledom številnih možnosti za nego in zdravljenje aken (zdravstveno/dermatološko in domača nega). Dotaknemo se glavnih učinkovin za zdravljenje aken ter ključnih kozmetičnih sestavin in njihovega delovanja.

Webinar je sicer del spletnega članstva Šepetalke koži (članice so ga prejmele brezplačno), a je zaradi velikega povpraševanja in aktualnosti tematike sedaj na voljo za nakup tudi za vse ne-člane.


Vsebina webinarja:

1.modul: Splošno o aknah

2.modul: Patologija aken

3.modul: Zdravljenje in nega aken

4.modul: Kozmetične sestavine za nego aknaste kože

5.modul: Nasveti za nego aknaste kože

6.modul: Sestavine za nego aknaste kože

7.modul: Primer dnevne rutine

8.modul: Povzetek in sklep

V webinarju predstavim :

  • nekaj statistike o aknasti koži
  • vzroke za nastanek aken
  • delovanje pilosebacealne enote
  • sestavo sebuma in njegovo funkcijo
  • podroben potek nastanka aken
  • možnosti za zdravljenje in nego aken
  •  različne učinkovine za zdravljenje in nego aken
  • pojme (in razlike med njimi): dermatik, kozmecevtik, kozmetični izdelek
  • nasvete za nego aknaste kože
  • primer dnevne rutine za nego aknaste kože


Podrobno povem več o:

  • nastanku aken in zakaj do njih pride
  • vrstah aken in njihovi različni delitvi
  • terapevtskem delovanju sestavin, s katerimi negujemo aknasto kožo
  • o posameznih korakih nege aknaste kože, zakaj so pomembni in kaj morajo vsebovati
  • sestavina, s katerimi negujemo aknasto kožo (doma)

Za pravilno nego aknaste kože je ključno dobro razumevanje njenega delovanja in iskanje sestavin s pravilnim terapevtskim delovanjem, ki preprečujejo nastanek novih lezij, hkrati pa uravnavajo vse izzive: pretirano izločanje sebuma, vnetje in rdečica, poškodovana koža, razrast bakterij P. acnes, hiperkeratinizacija itd. Nega obraza mora biti v pravilnem sosledju, izdelki v posameznem koraku pa morajo biti ciljno usmerjeni.


Use this Image with Text block to balance out your text content with a complementary visual to strengthen messaging and help your students connect with your product, course, or coaching. You can introduce yourself with a profile picture and author bio, showcase a student testimonial with their smiling face, or highlight an experience with a screenshot.

Potrebno predznanje

Za ogled webinarja ne potrebuješ posebnega predznanja. 


Če iščeš rešitve za nego aknaste kože, ti predlagam izdelavo kremnega čistila s salicilno kislino, ki kože ne izsuši, hkrati pa čisti zamašene pore in preprečuje nastanek aken. Nadaljuješ lahko z nanosom brezoljnega fluida z niacinamidom, salicilno kislino in vitaminom C, ki je namenjen prav negi aknaste kože in njeni regeneraciji.

Druge recepture za razvajanje svoje kože lahko najdeš v Formulatorskem kotičku. Za nekatere potrebuješ predznanje iz izdelovanja emulzij, ki ga pridobiš na tečaju Izdelava naravnih krem.


V kolikor domače kozmetike še ne izdeluješ ali nimaš veliko izkušenj, ti svetujem obisk tečaja Aromakozmetika za obraz. Tukaj je poudarek na spoznavanju osnovnih sestavin, postopkov, merjenju pH-ja ipd. Izdelamo tudi vse izdelke, ki sestavljajo osnovno nego obraza po korakih.

V primeru, a si želiš poglobljenega in celostnega znanja, pa te vabim na celoletno šolanje Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike, ki te opremi z znanjem za lastno formuliranje kozmetike in je najbolj poglobljeno izobraževanje s tega področja pri nas.

 

Spletna izobraževanja so časovno omejena

Dostop do webinarjev prejmete za 6 mesecev. Znotraj tega časovnega okvira si lahko posnetke pogledate kadarkoli in kolikor krat želite. Vsa vsebina je vnaprej posneta, zato niste vezani na termine ogleda. Po izteku imate možnost zakupa podaljšanja dostopa webinarja za dodatnih 6 mesecev, s katerim zakupite tudi vse morebitne nadgradnje in razširitve programa (vsebine, posnetke, gradivo).